Ze zijn er weer: najaarsviolen!

Ze zijn er weer: najaarsviolen!

De herfst is in aantocht, maar dat betekent niet dat uw tuin er somber uit hoeft te zien. Najaarsviolen zijn de perfecte keuze om uw buitenruimte te vullen met kleur en leven, zelfs wanneer de dagen korter en kouder worden. Bij Kwekerij Souman vindt u een breed assortiment najaarsviolen die uw tuin een frisse en vrolijke uitstraling geven. In deze blog bespreken we waarom najaarsviolen een geweldige keuze zijn voor de herfst, en delen we enkele verzorgingstips om ervoor te zorgen dat ze de hele herfst en winter blijven stralen.

Bezoek Kwekerij Souman

 

Waarom kiezen voor najaarsviolen?

Najaarsviolen zijn populaire tuinplanten vanwege hun vermogen om te bloeien in de koelere maanden van het jaar. In tegenstelling tot veel andere planten, die zich terugtrekken bij lagere temperaturen, blijven najaarsviolen bloeien en houden ze hun kleur, zelfs tijdens vorst. Deze winterharde violen zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, van diepe paarstinten tot zonnig geel en alles daartussenin. Of u nu bloembakken, borders of potten wilt vullen; najaarsviolen voegen direct levendigheid toe aan elke hoek van de tuin.

Kwekerij Souman | Najaarsviolen

Verzorgingstips voor najaarsviolen

Het verzorgen van najaarsviolen is eenvoudig, maar er zijn een paar belangrijke punten om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat ze gezond blijven en volop bloeien. Hier zijn enkele tips:

  1. Plaats: Kies een zonnige of halfschaduwrijke plek voor de najaarsviolen. Hoewel ze goed tegen kou kunnen, profiteren ze van wat zonlicht om de bloemen open en kleurrijk te houden. Vermijd volledig schaduwrijke plekken, omdat dit de bloei kan verminderen.

  2. Bodem en water: Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is, zodat er geen water bij de wortels blijft staan. Najaarsviolen houden van vochtige grond, maar kunnen niet tegen natte voeten. Geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes, maar zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt.

  3. Bemesting: Om een lange bloeiperiode te stimuleren, kunt u de najaarsviolen voeden met onze plantenvoeding. Doe dit één keer per week om de planten te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Overdrijf het echter niet, want te veel mest kan leiden tot weelderig blad ten koste van de bloemen.

  4. Verwijderen van dode bloemen: Door regelmatig de verwelkte bloemen te verwijderen, voorkomt u dat de plant energie verspilt aan het produceren van zaden. Dit moedigt de violen aan om door te blijven bloeien, wat resulteert in een langere en rijkere bloei.

Kwekerij Souman | Najaarsviolen

Waarom najaarsviolen kopen bij Kwekerij Souman?

Bij Kwekerij Souman kweken wij de beste najaarsviolen voor ons assortiment. Onze violen worden zorgvuldig gekweekt om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en klaar om te bloeien zodra ze in uw tuin worden geplant. Ons deskundige team staat klaar om u te helpen bij het kiezen van de juiste variëteiten en om al uw vragen over de verzorging van najaarsviolen te beantwoorden. Breng een bezoek aan Kwekerij Souman en ontdek ons uitgebreide aanbod najaarsviolen. Laat u inspireren door de mogelijkheden en vul uw tuin deze herfst met de prachtige kleuren en vormen van deze veelzijdige plant. Met de juiste zorg en aandacht zullen de najaarsviolen de komende maanden de tuin blijven verfraaien en een vrolijke noot toevoegen aan de donkere dagen.

Bezoek Kwekerij Souman